http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Super Sibaris

7 mei 2016    Redactie   

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Medio april was ik voor Food Inspiration in Lima en spreker tijdens het eerste Congreso Internacional de Gastronomía. Voor 650 merendeels jonge foodprofessionals en koksleerlingen sprak ik over Reconnect, de piramide van Foodlov en de trends die wij met Food Inspiration voor de toekomst voorzien binnen de gastronomie. Onze inspiratie smaakte bij het publiek naar meer. En mij viel het op dat je in Lima echt nergens slecht kunt eten, wat een smaken!
 
Voor een interview voor de food-sectie van Livinginperu.com ging ik op pad met journalist Jason (met roots in Amerika en Peru) en de in Lima wonende en werkende Nederlandse fotografe Cissy. Ze namen me mee naar resto-bar Sibaris. Een plek die op en top Reconnect is.
 

Fijn bistronomie-sfeertje

Sibaris en zit in het hart van de wijk Barranco. Eigenaren zijn chef Francesco de Sanctis en gastrvrouw Thalía Talavera. De inrichting van de zaak doet veel denken aan de hippe bistronomierestaurants die je tegenwoordig veel in Europa ziet. Het interieur is minimalistisch en toch sfeervol, met veel vintage elementen.   
 

Pisco en gin

Behalve restaurant voor lunch en diner, is er een lange bar waar de nationale Peruaanse cocktails pisco sour en chilcano worden geserveerd, maar ook internationale on trend cocktails zoals gin-tonic en negroni. Een biertje uit Peru kan ook voor je worden ingeschonken.
 

Kwaliteit en kunde

De insteek van het concept is een informele setting waar gerechten middels shared dining aan tafel worden gedeeld tussen de gasten. De prijs-kwaliteit is uitstekend en ook geschoeid op bistronomie: goede kwaliteitsproducten uit het seizoen op professionele manier bereid. De echte meerwaarde bij Sibaris - en bij bistronomie - zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten en de kunde van de keukenbrigade. En dat komt duidelijk naar voren in de technische uitvoering van de gerechten en de smaak. 
 

Pulpo popcorn

Quinoa met eidooier

Tijdens ons lunchbezoek eten we ‘pulpo popcorn’. Octopus-bites zijn gecoat met knapperige stukjes popcorn. Het malse vlees wordt geserveerd in een popcornbeker zoals je ze ook in de bioscoop tegenkomt. De stukjes kun je nog door een dipsausje halen van limoen en Chinese kaneel. Daarna komt een lichtzure tartaar van rund met toast. Gevolgd door een warm gerecht met quinoa, groenten, kaas en een heel licht gestolde eidooier. Bedoeling is dat je de eidooier eerst door het gerecht schept en daarna begint met eten. Als afsluiter is er ijs van cacaobonen en huisgemaakte browniestukjes.
 

Quinoa met groenten en een ei-dooier

De drie-eenheid

Voorgerechten kosten zo rond de 20 sol (5,50 euro), hoofdgerechten rond de 35 sol (9,50). Op de avondkaart staan ook nog artisanale pizza’s voor rond de 20 sol. Desserts kosten rond de 15 sol (4 euro). In alles klopt het bij Sibaris. De heilige drie-eenheid tussen interieur/concept, food/aanbod en keuken- en zaalpersoneel werkt uitstekend.  

 

Smaak en waarde

Sibaris is volgens mij een van de meest 'on trend' restaurants van Lima op dit moment. Samen komen om gerechten te delen is een onderdeel van Reconnect, de belangrijkste foodtrend voor de komende decennia is om weer in verbinding te staan met ons eten. De kwaliteit van de gerechten is hoog, de prijzen relatief laag. De gerechten zijn overwegend licht en gezond, en barstensvol smaak. En daardoor hoog in hun waarde. Ik heb er veel gasten gezien die onderling met elkaar zaten te praten, en maar weinig die op hun smartphone aan het staren waren. Wat mij betreft mag de naam nog worden aangepast in: Super Sibaris.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Fit Girls Eat @FitGirlsEathhs
"Delicious glutenfree, sugarfree pasta pesto on our blog now! #mhhh #hhssmb #fitgirlseat… https://t.co/fGrX0g2yEX https://t.co/Ub2I9PY0bl"

WeDesignFood @WeDesignFood
"RT @foodinspiration: Nieuw magazine live! Dé trends aan tafel en op het bord... Featuring: @WeDesignFood, @ArneRamak, Maurits van der Voore… "

SuperJeepney @SuperJeepney
"Bicol express pasta at the Oriental bataan. 🎥👉 #foodinspiration… https://t.co/OmJ8mE4cEa https://t.co/7gbXtKxQDd"

Noumy @poopa2526
"#foodblogger #foodinspiration #nordic #cheflife #chefstalk #dinner #vegan #beetroots… https://t.co/2VOZaF4n4T"

Antonio vd Hengel @AntonioHengel
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: De #tafel als visitekaartje van het #eten. We presenteren je de tafel- en serviestrends voor #2018. Check: https://t.c"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Something Sweet @MissSweet2Eat
"#nationalbrownieday whaaaaaaattt???!!! 😍😍😍😍😍 #somethingsweet #recipes #foodinspiration… https://t.co/HaomEFqVNW"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"This #Cranberry #Balsamic #RoastedChicken came out so beautifully tender! Best fall/winter #foodporn! Next week we… https://t.co/aQw2sjiHnS"

alewijn brouwer @heeralewijn
"Tof artikel van de Washington Post: ‘Recipes are dead’: What the future of cooking might look like… https://t.co/EuBmMmlbvm"