http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

5 Seconds of Summer

16 juli 2015    Femke Vandevelde   

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Je medewerkers draaien met hun vingers en jij raakt gefrustreerd omdat alle parken vol zitten en enkel de koelkasten van de grote supermarkten gouden zaken lijken te doen. Waarom zou je eens geen zomerbar overwegen met enerzijds een beperkter seizoensaanbod maar met anderzijds hopen extra schwung? Pleinvrees? Ook kruisbestuivingen met andere concepten, partners en organisaties zijn mogelijk. Laat je inspireren door de vijf toegankelijke én sterke voorbeelden hieronder.

Summer Josephine's

Een site die in verbouwing zit mét een braakliggende binnenplaats? Bingo! Voor het tweede jaar op rij maakt Brouwerij De Koninck plaats voor het urban park van Summer Josephine’s. Naast uitgebreid dineren (de voormalige core van Josephine’s) kunnen gasten er wild gaan op live muziek of deejay-sets, aangesterkt door streetfood, cocktails en vers getapte Bollekes. Om niet enkel restaurant- of barbezoekers aan te trekken worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Tot en met 13 september
Boomgaardstraat 17, 2000 Antwerpen
www.josephines.be

Ipanema

Dat de Hasseltse discotheek ook tijdens het zomerseizoen heerlijke beats in de mix gooit, bewijzen de talrijke initiatieven. Naast een asperge-restaurant met de winnaars van mijn Pop Up-Restaurant pakt de discotheek uit met Ipanema: een zomerbar met ligzetels rond een zwembad. ’s Avonds verandert Ipanema in een gezellige loungeclub. Elke opkomende honger kan gestild worden met het Italiaanse bar-ristorante ‘Crudo’, het vaste restaurant van Versuz. Voor dansende gasten die te druk zijn om zich überhaupt neer te poten aan een tafel, is er de mogelijkheid tot BBQ of streetfood.

Tot en met 30 augustus 

Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
www.ipanema-hasselt.be

Café Keizershof

Een echte klassieker onder Gentenaars: Brasserie Keizershof. Om het goochelen met borden te vermijden en het ontwijken van de steeds sneller uitdijende toeristenmassa, koos de leiding van het restaurant ervoor om dit jaar enkel als café te openen tijdens het tiendaags feest dat Gent vanaf morgen volledig in de ban heeft. In Café Keizershof kan iedereen terecht voor alcoholisch vertier, maar ook de friet & stuverij uit het vuistje brengt comfort voor katers. Our kinda party; zeker als Herman Brusselmans van de partij is!

Vanaf 17 juli tot en met 26 juli
Vrijdagsmarkt 47, 9000 Gent
www.keizershof.net

Gaston

Levensgenieters die nood hebben aan een escape buiten het stadscentrum worden door Gaston uitgenodigd op het dak van een voormalig fabriekspand. Met uitzicht op de Gentse skyline en de betere cocktail in de hand lijkt een netwerkevenement nu al geslaagd. Wist je trouwens dat Eric De Wagenaere dit jaar uitpakt met een eigen petanquebaan als zomerontspanning met een hoek af?

Tot en met 30 augustus
Wiedauwkaai 52, 9000 Gent
www.gaston-gent.be

The Lounge by Divani

Horecaondernemers David Van Loo & Jeremie Landweer van de Kleine Zavel hadden zin om deze zomer het mooie weer te maken op het dak van meubeldesignzaak Divani. Zo gezegd, zo gedaan: met deze slimme marketingzet wijzen ze het Antwerps shoppend cliënteel meteen op hun nieuw foodconcept. Zeg nu zelf: shoppen wordt meteen een heuse ervaring als je er een hapje en drankje bij serveert. Naast enkele signatuurhapjes van de Kleine Zavel kunnen ook fans van gin en vermouth hier eveneens hun hartje komen ophalen met enkele Negroni-cocktails.

Vanaf 3 juli tot en met 30 september
Vlaamse Kaai 35, 2000 Antwerpen
www.divani.be

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Arjantweets: Mooi stel! https://t.co/Eu0sh4n4q9"

Jantine Kok @Jantkok
"RT @Jos_DeKok: #tip: Lege kasten en weinig tijd om te koken? Voor Maple soufflé heb je 2 dingen nodig https://t.co… https://t.co/jx6HZ34894"

Mindful Muswell @MindfulMuswell
"Some good news! Food photos help Instagram users with healthy eating #healthyeating #foodinspiration #happymind… https://t.co/WvpJqoQojd"

Jos De Kok Traiteur @Jos_DeKok
"#tip: Lege kasten en weinig tijd om te koken? Voor Maple soufflé heb je 2 dingen nodig https://t.co/iViTggGblx https://t.co/jx6HZ34894"

ONYEKAMICHELLÉ @OnyekaMichelle
"Lunch🍴| King Prawn Singapore Noodles 🇸🇬 🍤 🦐 w/mixed salad & seeds on top 🥗 | #foodinspiration… https://t.co/oH9ww6GlKi"

Urban Green Store @Urbangreenstore
"Een heerlijk ijsje van limoen en komkommer? IJs van groente, lekker en gezond! … https://t.co/yZrorGju6d https://t.co/II8DJOx5Ad"

M&S Stafford @staffordmands
"Just look at at the new food products that have launched in store this week #WDYT #spiritofsummer #foodinspiration… https://t.co/aVYq8kKwBT"

Accijnslek.nl @Accijnslek
"Tankstation van de toekomst moet inspelen op food zegt @Frank_Lindner op #accijnslek https://t.co/l7pNOiLHfG https://t.co/TJDj0J4cFa"

Citla Jones 🕵🏻‍♀️ @CitlaCaceresSC
"#FoodInspiration https://t.co/L5YVLOTWRQ"

Berry Coskey @CoskeyBerry
"Chicken-Broccoli Au Gratin. #easyrecipes #tasty #foodinspiration #soups https://t.co/tpwNEBFzhO https://t.co/1yJREyegYC"