http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bakkers van formaat

21 december 2017    Redactie    food brood trends New York

De tortilla’s komen er zoals je ze in Mexico eet en de naan zoals hij in India ooit bedoeld is.

De broden van Hot Bread Kitchen zijn zo divers en traditioneel als de vrouwen die er werken. In deze New Yorkse bakkerij worden kansarme vrouwen opgeleid tot bakkers van formaat.

Al vroeg in haar carrière stuit de New Yorkse onderneemster Jessamyn Waldman Rodriguez op een paradox in de bakkerswereld. In het grootste deel van de wereld zijn het vrouwen die broodbakken. In India bakken vrouwen in het ochtendgloren chapati voor hun gezinnen. In Mexico staan vrouwen al voor zonsopgang met de handen in het maïsmeel voor verse tortilla’s.

Maar in Noord-Amerika en Europa zijn het voornamelijk de mannen die het bakkersberoep domineren. Daar wil Jessamyn verandering in brengen.

Scholing

In 2008 lanceerde Rodriguez haar concept Hot Bread Kitchen, waar multi-etnische en laagopgeleide vrouwen worden opgeleid tot bakker en tegelijkertijd een opleiding krijgen. Juist op vrouwen voor wie een managementpositie ver buiten bereik lijkt te liggen, focust Rodriguez zich.

Per week krijgen de vrouwen 24 uur on the job training in de bakkerij en brengen ze twee uur in de schoolbanken door. Voor buitenlandse vrouwen houdt dat voornamelijk Engelse les in. Voor anderen kooktechnieken en sollicitatievaardigheden. Het hele programma is erop gericht om de vrouwen na zes maanden aan een volwaardige baan in de bakkerswereld te helpen.
 

'Er ontstaat weer contact tussen ondernemer en consument, maar ook een sociaal netwerk tussen lokale ondernemers onderling.' 

Weerspiegeling in de broden

Ieder jaar worden er zestig vrouwen van over de hele wereld getraind in de bakkerij. ‘Sinds de start hebben we al vrouwen uit 38 verschillende landen opgeleid tot bakker’, vertelt Rodriguez.

En die diversiteit wordt weerspiegeld in de broden die Hot Bread Kitchen aanbiedt. Ongeveer zeventig verschillende multi-etnische broden worden er gebakken. Van traditioneel zuurdesembrood tot m’semen, een Marokkaans traditioneel platbrood. ‘Ik noem ons graag de Verenigde Naties van brood’, lacht Jessamyn.

‘Wat wij hier maken is een globale afspiegeling van de broden die mensen over de hele wereld eten. Ieder brood dat we verkopen creëert een trainingskans voor een vrouw ergens op de wereld. Dat is wat ik wil. Investeren in goed brood. En in kansen voor vrouwen die het nodig hebben.’

 

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel! 



 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Bakkers van formaat

De broden van Hot Bread Kitchen zijn zo divers en traditioneel als de vrouwen die er werken. In...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "