http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Put some south in your mouth

19 november 2017    Redactie    food trends hotspots Ashville

Één paar comfortabele schoenen is genoeg om de hotspots van deze upcoming foodstad te ontdekken.

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van hippiestadje met een slecht draaiende economie tot toeristentrekker. Met meer bierbrouwerijen per inwoner dan om het even welke andere stad in de VS, is Asheville niet alleen Beer City, ook het concept farm-to-table was hier al populair voordat dit hét lokkertje van andere restaurants werd.

Inmiddels opent er elke week wel een nieuwe hotspot die je allemaal lopend kunt bezoeken. En een paar extra calorieën verbranden kan geen kwaad; het zuiden staat niet bekend om z’n licht verteerbare gerechten.

Bombay fries & mangosalade

Chai Pani

Toevallig stapt er net een Indiase familie uit hun auto om te komen lunchen als wij ook aankomen: voor hen is de menukaart een feest der herkenning, voor ons een kleurrijke smaakexpeditie. Bestel de Bombay Chilly Cheese Fries met masala frietjes, koriander, Paneer (verse witte kaas) en pittig lamsgehakt. Probeer ook zeker de traditionele Bhel Puri: een streetfood classic van gepofte rijst, kikkererwten en groene chutney. Neem een koud Indiaas biertje en bijna waan je je bij een eetstalletje in Delhi. 

Zuid-Koreaanse taco's

El Kimchi

Een Zuid-Koreaanse Mexicaanse food truck? Si, si. De Zuid-Koreaanse eigenaar zag dat Mexicaans eten populair is in Asheville en vond daarin een gouden combinatie. Hij stopt dus Zuid-Koreaanse biefstuk of varkensvlees in een Mexicaanse taco en serveert daarbij wat dumplings of een bibimbap. In de naastgelegen benzinepomp wordt lokaal bier verkocht. 

Cocktails & kippenvel

Sovereign Remedies

Bij cocktailbar Sovereign Remedies weten ze het en serveren ze tot ver na middernacht de betere bites die hun cocktails eer aan doen. Zoals krokante chips van kippenvel, of mals vlees van varkensoor. Dit combineert perfect met de Disco Inferno cocktail, gemaakt van wodka, sinaasappellikeur en rode biet. Tegen de kater (Vergeet voordat je weggaat niet de pre-hangover tonic te bestellen met melkdistel en kurkuma.)

Benieuwd naar de andere hotspots? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

De tafel als visitekaartje

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"