http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Vegetarisch zondigen

22 september 2017    Redactie    trends plant based cool concepts

Amy’s Drive Thru is een vleesvrij fastfoodrestaurant, maar niet bepaald gezond.

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco. Succesvol genoeg dat het bedrijf nu serieus overweegt de stap naar een nationale keten te maken. Maar dat vleesvrij niet automatisch gezond betekent, dat bewijst de Amy, het vlaggenschip van Amy’s Drive Thru.

De Amy

Twee groenteburgers, twee lagen kaas, sla, tomaat, ui, augurk, en de geheime burgersaus: dat is de Amy. Paste Magazine zocht uit hoe groot de schade is en de resultaten liegen er niet om. In een Amy zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet, en 1770 milligram zout. Dat is ongeveer anderhalf keer zoveel als een big mac.

Vleesvrije zonde

Vegetarisch en biologisch en optioneel glutenvrij wil dus niet automatisch zeggen dat een product ook gezond is. Gelukkig hoeft dat ook niet. Want waarom zouden vegetariërs automatisch altijd gezond willen eten? Vleesvrije guilty pleasures hebben ook gewoon bestaansrecht. Amy’s zet in op duurzame kwaliteitsproducten, niet op gezonde alternatieven. Concepten als deze laten zien dat je zelfs voor een flink ongezonde fastfoodburger geen vlees nodig hebt. Groenten hebben de toekomst, inderdaad...

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

De tafel als visitekaartje

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Fit Girls Eat @FitGirlsEathhs
"Delicious glutenfree, sugarfree pasta pesto on our blog now! #mhhh #hhssmb #fitgirlseat… https://t.co/fGrX0g2yEX https://t.co/Ub2I9PY0bl"

WeDesignFood @WeDesignFood
"RT @foodinspiration: Nieuw magazine live! Dé trends aan tafel en op het bord... Featuring: @WeDesignFood, @ArneRamak, Maurits van der Voore… "

SuperJeepney @SuperJeepney
"Bicol express pasta at the Oriental bataan. 🎥👉 #foodinspiration… https://t.co/OmJ8mE4cEa https://t.co/7gbXtKxQDd"

Noumy @poopa2526
"#foodblogger #foodinspiration #nordic #cheflife #chefstalk #dinner #vegan #beetroots… https://t.co/2VOZaF4n4T"

Antonio vd Hengel @AntonioHengel
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: De #tafel als visitekaartje van het #eten. We presenteren je de tafel- en serviestrends voor #2018. Check: https://t.c"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Something Sweet @MissSweet2Eat
"#nationalbrownieday whaaaaaaattt???!!! 😍😍😍😍😍 #somethingsweet #recipes #foodinspiration… https://t.co/HaomEFqVNW"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"This #Cranberry #Balsamic #RoastedChicken came out so beautifully tender! Best fall/winter #foodporn! Next week we… https://t.co/aQw2sjiHnS"

alewijn brouwer @heeralewijn
"Tof artikel van de Washington Post: ‘Recipes are dead’: What the future of cooking might look like… https://t.co/EuBmMmlbvm"