http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Barefood luxury

24 juni 2017    Frank Lindner    foodfestival Ede Food Unplugged

Food Unplugged stond dit jaar in het teken van eenvoudige luxe

Barefood Luxury: zittend aan lange tafels samen met nog ruim 600 andere foodprofessionals genieten van mooie gerechten, midden in het bos. Puur, echt eten met producten uit de buurt, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud.

College in het bos

De voormalige stormbaan op het Kazerneterrein in Ede is voor het festival voor één dag omgetoverd tot een creatieve hub met theaters van strobalen, workshops op biertafels en collegezalen in het bos.

Centraal op het festivalterrein staan de communal tables. Hier eten ruim 600 foodprofessionals met elkaar. De gerechten worden door een line-up van creatieve chefs al improviserend bereid met producten uit de streek, en met ingrediënten die de festivalgasten zelf mee hebben genomen.

'Food kan mensen verbinden. Als mensen elkaar onder het genot van eenvoudig, goed en mooi eten in de ogen kijken, en elkaar oprecht ontmoeten, dan ontstaat bezieling. Dat is wat we hebben neergezet.’ - Hans Steenbergen

 

Food Unplugged is een foodfestival dat de schijnwerpers zet op 'onversterkt' eten: eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke producenten en cateraars. Food is de verbinder tussen stad, platteland, burger, producent en generaties. Op Food Unplugged gaan boeren, chefs, producenten, horecaondernemers, marketeers, beleidsmakers, journalisten, en wetenschappers met elkaar in gesprek tijdens workshops en proeverijen om de transitie in agrifood van prijs naar waarde te stimuleren.

Highlights uit de line-up

  • Creative Chef Jasper Udink ten Cate knutselt met alle meegebrachte boerenproducten uit de streekmarkt een uniek diner in elkaar.
  • The Rough Chef aka Jord Althuizen en Arne Ramak van We Design Foodmet een Argentijnse barbecue (assado) van Nederlandse geitenbokkenvlees en bijvangstvissen.
  • Nadia Zerouali en Merijn Tol, o.a. bekend van 24Kitchen, met een Midden-Oosterse parelgortsalade en labneh van enkel Nederlandse producten. 
  • Founding father van Dutch Cuisine, Albert Kooy, met een no waste workshop van stierenballen, groentestronken en visspareribs.
  • Bakker Edwin Klaasen en boer Jeroen met hun wereldprimeur van 100% natuurlijke single origin bloem.
  • Boer Jan Dirk van de Voort van Remeker met een poepcollege om alles te weten te komen over terroir.
  • Remko van het bedrijf Olijck met een workshop zeewierpasta om te laten zien dat de zee veel meer te bieden heeft dan alleen vis.

Food Unplugged wordt georganiseerd door inspiratieplatform Food Inspiration, creatieve cateraar The Food Line-up, en de gemeente Ede.

Foto's: Mitchell van Voorbergen

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Slimme Concepten

Krijgen we robokoks in de keuken? Gaat technologie ons helpen om het tekort aan vakmensen op te...

Future foodretail

Onlangs nog nam logistieke reus Amazon organische supermarketen Whole Foods Market over voor...

Een licht op de dark kitchens

De bezorgrevolutie In de wereld van bezorgdiensten is een ware revolutie gaande. Het aantal...

Efficiëntie en creativiteit

The Focus De wereld staat voor de uitdaging om op een duurzame, veilige en gezonde manier...

Dit is Glen Ramaekers

Voor een flinke dosis humor en relativeringsvermogen ben je bij sommelier, gastheer en...

De evolutie van de keuken

De oudheid: het fornuis Het verhaal van de keuken gaat hand in hand met het verhaal van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

PP Media Productions @BlonkPaul
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Rob Barber @CoachRobBarber
"Few food pics from the last few days to give you some ideas #foodinspiration #foodporn #healthyeating #nutrition... https://t.co/WR0odMkawy"

Rob Barber @CoachRobBarber
"Few food pics from the last few days to give you some ideas #foodinspiration #foodporn… https://t.co/lQjWRrLFmB"

africanfoodyummy @africanfoodyum2
") ・・・ Rice & Assorted Meat Stew #dimner #rice #stew #staple #foodinspiration #foodie #foodpics… https://t.co/fLRdoYO7QA"

Roby latia @RobyLatia
"Chewy #chocolate Chip Granola Bars. #homemaderecipes #foodinspiration https://t.co/mhPkKNyAUt"

Topsector TU @TopsectorTU
"RT @DAFWeek: Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Dutch Agri Food Week @DAFWeek
"Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Pescado chillo criollo!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/xd8NJ3suVT"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Risottiamo!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/IacNoge2tu"

Food Inspiration @foodinspiration
"Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https://t.co/9rHsAB44ge"