http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

IJsjes van groenten (en fruit)

Eet je groenten wordt nu wel heel aantrekkelijk. Zeker als je ervan kunt likken.

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food introduceerde onlangs in Nederland natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth. 

Vleugje honing

Moshik: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing.”

Toegankelijke smaken

Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt in twee toegankelijke smaken: komkommer-limoen en sinaasappel-wortel. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lager suikergehalte dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor 24 (komkommer-limoen) en 28 calorieën (sinaasappel-worel) per stuk.

Vanaf de tweede week in mei zijn de ijsjes verkrijgbaar in de winkels in Nederland.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een review van zeven op tien ben je gedoemd tot falen....

Hotspots New York

Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert traditionele Japanse...

Duurzaam Design

Silo in Brighton, Engeland is een no-waste restaurant, brouwerij, bakkerij en koffiezaak...

food mood

Emoties van de chef

Koken is een non-verbale manier om verhalen te vertellen. Chefs hebben de kunde en kennis om...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Luc van Bussel @lucvanbussel
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

Luc van Bussel @lucvanbussel
"RT @enriquefigee: After lunchdip bij @foodinspiration Days wordt bestreden met n heuse Hakka !! #fidays https://t.co/aJ5fIeuRQs"

Food Inspiration @foodinspiration
"Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food… https://t.co/60lELIjiCH"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"A yummy #keto chili with grass fed beef, pico de gallo, #avocado ... and even spinach! #tastedevine #foodinspiration https://t.co/BGXZdxFMTS"