http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

IJsjes van groenten (en fruit)

Eet je groenten wordt nu wel heel aantrekkelijk. Zeker als je ervan kunt likken.

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food introduceerde onlangs in Nederland natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth. 

Vleugje honing

Moshik: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing.”

Toegankelijke smaken

Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt in twee toegankelijke smaken: komkommer-limoen en sinaasappel-wortel. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lager suikergehalte dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor 24 (komkommer-limoen) en 28 calorieën (sinaasappel-worel) per stuk.

Vanaf de tweede week in mei zijn de ijsjes verkrijgbaar in de winkels in Nederland.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Superboeren

We kijken reikhalzend naar toplijsten over restaurants en de nieuwe sterren voor chefs, maar...

Barefood luxury

Barefood Luxury: zittend aan lange tafels samen met nog ruim 600 andere foodprofessionals...

Yes we farm!

Belang van biologisch Niet iedereen heeft de luxe, het budget en de ruimte om te versmelten...

Waardering voor terroir

Klimaat, bodem, seizoen Terroir kennen we uit de wijnproductie. Klimaat, bodem en de...

Humus x Hortense

100% Plantaardig Fullblown vegetarische gastronomie was tot voor kort een verre droom voor...

Hotspots Brussel

MiTo Pizza en cocktail, zo eenvoudig kan een concept soms zijn. Na het lanceren van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @nataschakooim: @FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er…htt… "

Adrian Los @Adrian_Los
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Fresco pasta !!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/EKiPUa6bPo"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Gñoquis estilo Sorrentina!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/MHHrlcIdcC"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration #foodforlife #lovefood #recipes "

Ad van Olphen @Advanolphen
"RT @HenriBV: RT @fibelgie: Van koffiegruis naar oesterzwammen. Cyclisch ondernemen kan ook thuis! #barefoodluxury #foodunplugged https://t."

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Samen met boer Jeroen #foodunplugged vorige week vrijdag #wetenwaternietinzit @foodinspiration #fipioneers… https://t.co/QE5d1dTfcF"