http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

IJsjes van groenten (en fruit)

Eet je groenten wordt nu wel heel aantrekkelijk. Zeker als je ervan kunt likken.

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food introduceerde onlangs in Nederland natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth. 

Vleugje honing

Moshik: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing.”

Toegankelijke smaken

Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt in twee toegankelijke smaken: komkommer-limoen en sinaasappel-wortel. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lager suikergehalte dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor 24 (komkommer-limoen) en 28 calorieën (sinaasappel-worel) per stuk.

Vanaf de tweede week in mei zijn de ijsjes verkrijgbaar in de winkels in Nederland.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

De tafel als visitekaartje

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Fit Girls Eat @FitGirlsEathhs
"Delicious glutenfree, sugarfree pasta pesto on our blog now! #mhhh #hhssmb #fitgirlseat… https://t.co/fGrX0g2yEX https://t.co/Ub2I9PY0bl"

WeDesignFood @WeDesignFood
"RT @foodinspiration: Nieuw magazine live! Dé trends aan tafel en op het bord... Featuring: @WeDesignFood, @ArneRamak, Maurits van der Voore… "

SuperJeepney @SuperJeepney
"Bicol express pasta at the Oriental bataan. 🎥👉 #foodinspiration… https://t.co/OmJ8mE4cEa https://t.co/7gbXtKxQDd"

Noumy @poopa2526
"#foodblogger #foodinspiration #nordic #cheflife #chefstalk #dinner #vegan #beetroots… https://t.co/2VOZaF4n4T"

Antonio vd Hengel @AntonioHengel
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: De #tafel als visitekaartje van het #eten. We presenteren je de tafel- en serviestrends voor #2018. Check: https://t.c"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Something Sweet @MissSweet2Eat
"#nationalbrownieday whaaaaaaattt???!!! 😍😍😍😍😍 #somethingsweet #recipes #foodinspiration… https://t.co/HaomEFqVNW"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"This #Cranberry #Balsamic #RoastedChicken came out so beautifully tender! Best fall/winter #foodporn! Next week we… https://t.co/aQw2sjiHnS"

alewijn brouwer @heeralewijn
"Tof artikel van de Washington Post: ‘Recipes are dead’: What the future of cooking might look like… https://t.co/EuBmMmlbvm"