http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Deze talenten zijn de toekomst

De wedstrijd om de bokaal is gestreden in het Miele Culinary Institute te Vianen. Wie zijn dit jaar de gastronomische talenten van de toekomst?

Op gebied van gastvrijheid wist de zwarte brigade van Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades te oveklassen. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, dat dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd.
 
De winnaars bij de witte brigade: ROC Nova College

Creativiteit en vakmanschap

Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma***, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk*. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.
 
Winnaars bij de zwarte brigade: Hotelschool ter Duinen uit Kokszijde

Blij verrast

Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anne Vincent en Vincent Pharazijn van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde. 
 
Een van de gerechten van de witte brigade van het ROC Nova College

De uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - ROC Nova College
Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
 
2 - Cas Spijkers Academie Boxmeer
Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
 
3 - Cas Spijkers Academie Twente
Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans
 
 
Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - Hotelschool ter Duinen Koksijde
Anna Victor, Vincent Pharazijn
 
2 - ROC Amsterdam
Daisy Krop, Kirsten van Roekel
 
3 - Cingel college
Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder
 
 
Foto's: Floris Heuer
Foto's gerechten: Jan van Berkel
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

De tafel als visitekaartje

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Fit Girls Eat @FitGirlsEathhs
"Delicious glutenfree, sugarfree pasta pesto on our blog now! #mhhh #hhssmb #fitgirlseat… https://t.co/fGrX0g2yEX https://t.co/Ub2I9PY0bl"

WeDesignFood @WeDesignFood
"RT @foodinspiration: Nieuw magazine live! Dé trends aan tafel en op het bord... Featuring: @WeDesignFood, @ArneRamak, Maurits van der Voore… "

SuperJeepney @SuperJeepney
"Bicol express pasta at the Oriental bataan. 🎥👉 #foodinspiration… https://t.co/OmJ8mE4cEa https://t.co/7gbXtKxQDd"

Noumy @poopa2526
"#foodblogger #foodinspiration #nordic #cheflife #chefstalk #dinner #vegan #beetroots… https://t.co/2VOZaF4n4T"

Antonio vd Hengel @AntonioHengel
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: De #tafel als visitekaartje van het #eten. We presenteren je de tafel- en serviestrends voor #2018. Check: https://t.c"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Tafel, servies en bestek #trends in de #horeca voor 2018. Check: https://t.co/Tm4QUVEvUU https://t.co/2FSG1THPXO"

Something Sweet @MissSweet2Eat
"#nationalbrownieday whaaaaaaattt???!!! 😍😍😍😍😍 #somethingsweet #recipes #foodinspiration… https://t.co/HaomEFqVNW"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"This #Cranberry #Balsamic #RoastedChicken came out so beautifully tender! Best fall/winter #foodporn! Next week we… https://t.co/aQw2sjiHnS"

alewijn brouwer @heeralewijn
"Tof artikel van de Washington Post: ‘Recipes are dead’: What the future of cooking might look like… https://t.co/EuBmMmlbvm"