http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Deze talenten zijn de toekomst

De wedstrijd om de bokaal is gestreden in het Miele Culinary Institute te Vianen. Wie zijn dit jaar de gastronomische talenten van de toekomst?

Op gebied van gastvrijheid wist de zwarte brigade van Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades te oveklassen. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, dat dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd.
 
De winnaars bij de witte brigade: ROC Nova College

Creativiteit en vakmanschap

Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma***, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk*. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.
 
Winnaars bij de zwarte brigade: Hotelschool ter Duinen uit Kokszijde

Blij verrast

Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anne Vincent en Vincent Pharazijn van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde. 
 
Een van de gerechten van de witte brigade van het ROC Nova College

De uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - ROC Nova College
Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
 
2 - Cas Spijkers Academie Boxmeer
Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
 
3 - Cas Spijkers Academie Twente
Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans
 
 
Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - Hotelschool ter Duinen Koksijde
Anna Victor, Vincent Pharazijn
 
2 - ROC Amsterdam
Daisy Krop, Kirsten van Roekel
 
3 - Cingel college
Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder
 
 
Foto's: Floris Heuer
Foto's gerechten: Jan van Berkel
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Superboeren

We kijken reikhalzend naar toplijsten over restaurants en de nieuwe sterren voor chefs, maar...

Barefood luxury

Barefood Luxury: zittend aan lange tafels samen met nog ruim 600 andere foodprofessionals...

Yes we farm!

Belang van biologisch Niet iedereen heeft de luxe, het budget en de ruimte om te versmelten...

Waardering voor terroir

Klimaat, bodem, seizoen Terroir kennen we uit de wijnproductie. Klimaat, bodem en de...

Humus x Hortense

100% Plantaardig Fullblown vegetarische gastronomie was tot voor kort een verre droom voor...

Hotspots Brussel

MiTo Pizza en cocktail, zo eenvoudig kan een concept soms zijn. Na het lanceren van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @nataschakooim: @FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er…htt… "

Adrian Los @Adrian_Los
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Fresco pasta !!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/EKiPUa6bPo"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Gñoquis estilo Sorrentina!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/MHHrlcIdcC"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration #foodforlife #lovefood #recipes "

Ad van Olphen @Advanolphen
"RT @HenriBV: RT @fibelgie: Van koffiegruis naar oesterzwammen. Cyclisch ondernemen kan ook thuis! #barefoodluxury #foodunplugged https://t."

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Samen met boer Jeroen #foodunplugged vorige week vrijdag #wetenwaternietinzit @foodinspiration #fipioneers… https://t.co/QE5d1dTfcF"