http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

24 november 2013       hotel duurzaamheid wegwerpservies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Food on Fire

Steeds meer chefs gaan terug naar de essentie van het koken. Daarbij omarmen ze de oervorm van...

Seppe Nobels, chef, Michelin, Graanmarkt 13

Meet chef Seppe

Ziel & Zakelijkheid Seppe Nobels is de chef van restaurant Graanmarkt 13 Antwerpen dat...

afwasdienst, vuile vaat, schone afwas, ontdekking

Dé ontdekking:
afwasdienst Dishwash

Concept Catch: Dishwash Het klinkt als een waterdicht plan: een horecazaak laat de vuile...

Loeihete & nasmeulende trends

Vonkende trends De wereld is in transitie. Trends komen en gaan. We presenteren je een top-5...

Barbecuekoningen: Op bezoek bij Black Smoke!

Twee koningen Restaurant Black Smoke in Antwerpen is het avontuur van twee...

Nieuw magazine: De ontdekking

5... 4... 3... 2... 1... and lift off! Speciaal voor de eerste editie van het nieuwe jaar hebben...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Ria Geraets-Heijen @MoreThanMayo
"@carlottem Ik wil dit keer een dag naar Stonehenge, nog nooit geweest. En Borough Market. In Foodinspiration magazine stonden ook leuke tips "

Janice Abriol Tibang @tibangja24
"Pork Ribs ❤ #lunch #foodholic #foodinspiration #foodstagram #instafood #foodgasm #foodporn… https://t.co/nWteoUem6Z"

Janice Abriol Tibang @tibangja24
"Yema Sansrival 🍴Grabe. Super sarap. 😍 #dessert #foodholic #foodinspiration #foodstagram… https://t.co/4v04TeaeDU"

Philip Vincent Perre @PhilipPerre
"#Foodinspiration. Hmm beef In a sweet peanut sauce, pasta like rice with of course salad.… https://t.co/axGmpA91aX"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Waar rook is, is vuur. Maar welk hout en welke rook moet je hebben om mee te koken? @jordalthuizen vertelt het je! htt… "

Loren Spee @loren_spee
"#vegan Options More than Double at US Colleges. #foodinspiration #foodpic #foodphoto https://t.co/LElGmp5SKW https://t.co/dke8vFFE9b"

Rose Toa @ross_toa
"#chicken Gyro Bowls. #foodinspiration #foodie #tasty https://t.co/NJ5TdqcDsv https://t.co/GCvoSZMRra"

ambachtelijke slager @Lieuwe_Nicolai
"RT @foodinspiration: Waar rook is, is vuur. Maar welk hout en welke rook moet je hebben om mee te koken? @jordalthuizen vertelt het je! htt… "

Jord Althuizen @jordalthuizen
"RT @foodinspiration: Waar rook is, is vuur. Maar welk hout en welke rook moet je hebben om mee te koken? @jordalthuizen vertelt het je! htt… "

Atelier de Beleving @atelierbeleving
"RT @foodinspiration: Waar rook is, is vuur. Maar welk hout en welke rook moet je hebben om mee te koken? @jordalthuizen vertelt het je! htt… "