http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

24 november 2013       hotel duurzaamheid wegwerpservies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Kanaan brengt vrede

Malawach, een typische pannenkoek uit Jemen gecombineerd met sabich, een humusvariant uit Irak....

Het gastronomisch evangelie

De essentie 'Wij mensen moeten terug naar de essentie. De moderne tijd heeft te veel...

De food religion quiz

Godenkind, martelaar of satanskind? Hoeveel kennis heb jij van voeding binnen een bepaalde...

Foodbijbels

Terwijl de kerken steeds leger lijken te lopen, geloven we met man en macht in de kracht van...

Van altaar naar keuken

De toekomst ziet er voor veel kerken in Nederland niet rooskleurig uit. Er is een groeiende...

Goddelijk eten

Islam: dadels Tijdens de vastenmaand ramadan wordt er na zonsondergang een maaltijd...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Ludmila Ribeiro @luudnegra
"Almoço. ❤ 😋❤😛 #motivation #inspiration #delicious #eat #foodidea #foodinspiration #nevergiveup… https://t.co/IDatTuHk1j"

Credit-Maritime @CreditMaritimeO
"Quelles tendances pour les banques en 2017 ? via @latribune #fintech #paiement #FiTrends https://t.co/kkrDFEaDhx"

Scelta Mushrooms @sceltamushrooms
"@Foodinpro @Ffoodinstitute @saroversi @simoinpro @vignolimatteo @ndifino @PeterKlosse @foodinspiration @marcoluci1 Thanks for visiting! "

Lease 4 Horeca @Lease4Horeca
"#FoodInspiration - wie ként ze niet - schreef er 3 jaar geleden al over; van bezit naar gebruik. En we weten dat... https://t.co/eZAlHPsDO9"

YouCanGroup @YouCanGroup
"RT @Foodinpro: Thanks @Frank_Lindner & @foodinspiration! Cannot wait to meet you again! #FIGM17 https://t.co/danVUogXPV"

sara roversi @saroversi
"RT @Foodinpro: Thanks @Frank_Lindner & @foodinspiration! Cannot wait to meet you again! #FIGM17 https://t.co/danVUogXPV"

Future Food Ax @FutureFoodAx
"RT @Foodinpro: Thanks @Frank_Lindner & @foodinspiration! Cannot wait to meet you again! #FIGM17 https://t.co/danVUogXPV"

FoodInPro @Foodinpro
"RT @Foodinpro: Thanks @Frank_Lindner & @foodinspiration! Cannot wait to meet you again! #FIGM17 https://t.co/danVUogXPV"

FutureFoodInstitute @Ffoodinstitute
"RT @Foodinpro: Thanks @Frank_Lindner & @foodinspiration! Cannot wait to meet you again! #FIGM17 https://t.co/danVUogXPV"

YouCanGroup @YouCanGroup
"RT @Foodinpro: Meeting Loes Huisman, Assistant Operation Manager at @INSTOCK_NL #FIGM17 @saroversi @foodinspiration @ndifino https://t.co/I"