http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Cover

Nieuw magazine: Reinventing traditions

Traditie is hip. We mogen onze handen weer vuil maken. We verkiezen imperfectie boven...

bessen_trendreport

Trendreport 2015

Verdiep je in meer dan 300 interactieve pagina's vol nieuwe insights, facts & figures,...

gunterpauli

Game Changers

Gunter Pauli is het brein achter ‘ The Blue Economy’, als antwoord op de...

sissyboy2

Optima forma blurring

In Haarlem in de Barteljorisstraat zit de flagshipstore van Sissy Boy. Er waren veel vragende...

 Stumptown Cold Brew - Portland

Stumptown Cold Brew - Portland

Food Inspiration was op bezoek bij de ‘coolest coffeebrand in the...

dna2

DNA-based diets

Dat wat je eet ook een uitwerking op je lichaam en gezondheid heeft, is al lange tijd bekend. De...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Heidi @XtraHeidi
"RT @foodinspiration: Groenten streven vis en vlees voorbij. Vegetable forward dining komt naar NL. #trendreport2015 #reshapingthemenu http:… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wist je dat: In Japan 2 meloenen zijn verkocht voor $15.730. #trendreport2015 #foodcouture http… http://t.co/N9r2CFcQc4"

Judith Gelderblom @JGelderblom
"RT @foodinspiration: Groenten streven vis en vlees voorbij. Vegetable forward dining komt naar NL. #trendreport2015 #reshapingthemenu http:… "

HSR @mariannesep
"RT @foodinspiration: Groenten streven vis en vlees voorbij. Vegetable forward dining komt naar NL. #trendreport2015 #reshapingthemenu http:… "

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Steeds meer chefs omarmen de 80/20 regel, meer groenten dan vlees of vis. #trendreport2015 #reshapingthemenu http://t.co/A1tNI6enXh"

Food Inspiration @foodinspiration
"Wist je dat: In Japan 2 meloenen zijn verkocht voor $15.730. #trendreport2015 #foodcouture http://t.co/0VDhoArwDZ http://t.co/N9r2CFcQc4"

Vitae Magazine @Vitaemag1
"Homemade healthy mango cheesecake 😍 #raw #rawfood #mango #healthysnack #cleaneat #foodinspiration… http://t.co/jDNfOVnta1"

Ronald Kranenbarg @MeatInspiration
"RT @foodinspiration: Groenten streven vis en vlees voorbij. Vegetable forward dining komt naar NL. #trendreport2015 #reshapingthemenu http:… "

Smaak Ster @SmaakSter
"Game Changers: Wie worden de ‘ones to watch’ komend jaar en wie geven richting aan het fooddebat? #trendreport2015 http://t.co/zan7tZNMaV"

Food Inspiration @foodinspiration
"Wie worden de ‘ones to watch’ komend jaar en wie geven richting aan het fooddebat? #trendreport2015 http://t.co/2w5Lgoe35b"

Food Inspiration Spotify