http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Food & psychology

  Het spanningsveld tussen enerzijds een zaakvoerder of een medewerker en enerzijds een...

Prikkels!

Niet alleen smaak en reuk, ook textuur, geluid, uiterlijk en prikkels zoals pijn zijn deel van...

Vast of vloeibaar?

Of we voedsel vast of vloeibaar innemen, heeft dan ook een groot effect op het...

Waarom we eten wat we eten

Een heerlijk geurend en knisperend stuk desembrood dat net uit de oven komt doet ons het water...

Sugar Rush

En waarom hebben we een uur na die vettige hamburger weer honger? Vragen die roepen om...

Onderbuikgevoel

En waarom hunkeren we toch zo naar suiker? Vragen die roepen om verklaringen waarom we eten wat...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Freek de Koning @deKoningFreek
"RT @foodinspiration: Het geheim achter succesvolle horeca: 30% productkennis. 70% psychologie. http://t.co/UTvPeozoU6 http://t.co/Fb3xtu2LtK"

nicolet annema @nicoletannema
"RT @foodinspiration: Het geheim achter succesvolle horeca: 30% productkennis. 70% psychologie. http://t.co/UTvPeozoU6 http://t.co/Fb3xtu2LtK"

Food Inspiration @foodinspiration
"Het geheim achter succesvolle horeca: 30% productkennis. 70% psychologie. http://t.co/UTvPeozoU6 http://t.co/Fb3xtu2LtK"

Paulien Brouwers @Paulienbrouwers
"Salad preppings 🍴 #potd #lunch #food #foodinspiration #foodporn #foodie #eten #gezond #gezondeten… https://t.co/w5IpkTifEA"

Cooking Lisbon @CookingLisbon
"Pastries : pastéis de nata , #class . #usa #ca #de #nd #uk #picoftheday #foodinspiration #food… https://t.co/hdFoOUDsGu"

Corine Holtmaat @corineholtmaat
"RT @foodinspiration: Gastvrijheid is het lezen van lichaamstaal, het inspelen op verborgen wensen. http://t.co/n6DyD… http://t.co/Fb3xtu2LtK"

Corine Holtmaat @corineholtmaat
"RT @foodinspiration: Wat we eten hangt sterk samen met hoe onze zintuigen voedsel waarnemen en waarderen. http://t.co/5sSWp8C0xe"

Bianca Roemaat @BiancaRoemaat
"Interessant. Vooral die test met een kom soep waar we meer van eten als er geen bodem in zicht is. Fascinerend! https://t.co/WoulxGivg6"

Social Foodmarketing @SocialFoodMark
"Wat en hoeveel we eten hangt sterk samen met onze zintuigen. #eten #weetje http://t.co/NHfvma4eIf"

Peter Heule @PeterHeule
"Deze week eerste keer @Culidelight gegeten. Diepvries op restaurantkwaliteit. Aanrader! @foodinspiration #diepvries http://t.co/CenvZaYjGX"