http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

A Taste of Two Worlds: Lidl meets Tomorrowland

Er zijn talrijke redenen denkbaar waarom iedereen – van consument, over producent,...

The music sounds better with wine

Maryhill Winery in Goldendale, in de Amerikaanse staat Washington, is een populaire bestemming...

Zero foodmiles, zero foodwaste

Sang-Hoon Degeimbre combineert high-end cuisine met lokale producten. Ingrediënten uit de...

Blog: Neem een zomerbar

Je medewerkers draaien met hun vingers en jij raakt gefrustreerd omdat alle parken vol zitten en...

‘We hebben genoeg van de eenheidsworst’

Het mantra van ‘groei, groei, groei’ vertoont barsten. De transitie naar een...

Rock & roll wijnboer

In het amfitheater, naast de wijnvelden van het Amerikaanse wijnhuis Maryhill host eigenaar...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

The Little Cook Shop @LittleCookShop
"Love all the food inspiration on Pinterest! Take a look at our boards here #baking #cooking #foodinspiration https://t.co/qeB0rhdSfm"

Food Inspiration Int @FIinternational
"A relaxed weekend ain’t relaxed without something good to read. Read Food Inspiration magazine http://t.co/tmdP8JIYiU http://t.co/qFblRfeaXg"

Henk van Paassen @HvPaassen
"RT @foodinspiration: Geen lekker weekend zonder lekker leesvoer! Lees nu het Food Inspiration Pop-up magazine http:/… http://t.co/GLVzcl7DW3"

Sprout of the Box @SproutoftheBox
"RT @foodinspiration: Geen lekker weekend zonder lekker leesvoer! Lees nu het Food Inspiration Pop-up magazine http:/… http://t.co/GLVzcl7DW3"

Food Inspiration @foodinspiration
"Geen lekker weekend zonder lekker leesvoer! Lees nu het Food Inspiration Pop-up magazine http://t.co/bhUI8Jufdz http://t.co/GLVzcl7DW3"

Food Inspiration Int @FIinternational
"René Redzepi thought a centrifuge was some lab stuff and was very sceptical at first. But now? http://t.co/qllzYbiP15 http://t.co/qFblRfeaXg"

Food Inspiration @foodinspiration
"Deciding what or when to eat and drink has always been controlled by human impulses. But now.. http://t.co/TavOlpADM7"

Sjoerd Jochems @sjoerdjochems
"RT @foodinspiration: Wait, what? Heb je het nieuwe magazine nog niet gelezen? Gauw: http://t.co/ijViovyDZy http://t.co/GLVzcl7DW3"

Food Inspiration @foodinspiration
"Wait, what? Heb je het nieuwe magazine nog niet gelezen? Gauw: http://t.co/ijViovyDZy http://t.co/GLVzcl7DW3"

Lotte Wouters @LotteWouters
"RT @foodinspiration: ‘We hebben genoeg van de eenheidsworst’, zegt @LotteWouters van @TheFoodLineup Bekijk de repo in het nieuwe magazine: … "