http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Cover 65

Nieuw magazine!

Dat bedoelen we lang niet zo erg als dat het wellicht klinkt. Kijk naar de trends van het...

dranken, cocktails, biercocktail, likeur

Cocktails anno 2015

Waar termen als homemade en specialiteit van het huis trots op menig menukaart staan, proberen...

trendreport, farmeteer, Jered Lawson, Pie Ranch

Farmeteer met een missie

In de zomer van 2013 brachten wij een bezoek Jered Lawson, een farmeteer in hart en nieren....

The machine is always right

‘The customer is always right’ is een bekende uitspraak. Een fabrikant van automaten...

boutique butchers, Carcasse, Hendrik Dierendonck, vlee

Sommelier van het vlees

‘Sommelier van het vlees’, zo staat Hendrik Dierendonck ook wel bekend. Naast een...

laagseizoen, tips, Herman Konings, Tom Palmaerts

Skip the dip

Wat doe je om het laagseizoen te overleven? Moet je überhaupt openblijven? Of sluit je de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

HotelloTOP @HotelloTOP
"RT @foodinspiration: Van biercocktails tot handcrafted likeuren.Bartenders drukken hun persoonlijke smaakstempel op de kaart http://t.co/nr"

PaísaNL @NLPaisa
"RT @foodinspiration: Van biercocktails tot handcrafted likeuren.Bartenders drukken hun persoonlijke smaakstempel op de kaart http://t.co/nr"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Van biercocktails tot handcrafted likeuren.Bartenders drukken hun persoonlijke smaakstempel op de kaart http://t.co/dDFEVjRBJj"

The Food Line-up @TheFoodLineup
"@samuellevie @foodinspiration Mocht je Meer ideeen hebben! Ben hard op zoek! "

The Food Line-up @TheFoodLineup
"@samuellevie @foodinspiration ja das een goeie!!! Daar zijn mensen gek op! Bricklane bagels!!!! <3 "

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Mensen weer leren hoe ze moeten koken en proeven. We bezochten Jered Lawson, farmeteer in hart en nieren. http://t.co/3v5ZWgo0o1"

nutellagram @nutellagram
"#nutella by #_foodinspiration_, nutella picture http://t.co/NjeDcCznu0 http://t.co/8Dzfg4Ne4W"

Floris Heuer @florisheuer
"RT @FIBelgie: No sheeping please. De tijd van mekkeren is voorbij. Passie & talent zullen zegevieren volgens @jefstaes #VISIONBE http://t.c"

Carmen de zeeuw @Missmoppie
"RT @foodinspiration: Chef @JeroendeZeeuw wil gezamenlijk het jaar 2015 positief beginnen #staypositive http://t.co/kqPrsNspKL"

Jeroen de Zeeuw @JeroendeZeeuw
"RT @foodinspiration: Chef @JeroendeZeeuw wil gezamenlijk het jaar 2015 positief beginnen #staypositive http://t.co/kqPrsNspKL"

Food Inspiration Spotify