http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Guest Journey Chiq and Basic

Magazine 54: Guest Journey

In tijden waarin steeds meer foodconcepten opduiken, is het de klantbeleving die een onderneming...

Kunst, Alcohol, Gedestilleerd, BevShots

Gedestilleerde kunst

Nee, dit is geen museumcollectie zoals je zou verwachten. BevShots zijn foto’s van alcohol...

Community shop UK

Sociale supermarkt

De Community Shop is meer dan alleen een supermarkt waar je goedkoop eten kunt kopen. Het is een...

Slow Food, Milaan, Station, Bistro, Universiteit, Autogrill, Duurzaamheid, Lokaal, Traditioneel

Slow Food stop

Slow Food op een plek die gedomineerd wordt door haast; Bistrot Milano Centrale is niet het...

Dining room ultraviolet

HOW to WOW

Touchpoints; momenten in de reis van de gast die er echt toe doen. Die ze zich na lange tijd nog...

Design, inmaken, augurken, Bompass

Pickle Power

Inmaken is back in business en dat ontging ook culinair duo Sam Bompass en Harry Parr niet....

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration BE @FIBelgie
"@BevShots bewijst dat het drinken van alcohol de puurste vorm van kunst is http://t.co/YnajRtmRxa"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Breng nu je referentie uit voor de leukste en origineelste sollicitatie voor #bestjobinfood: http://t.co/hMkmer1Lk1 http://t.co/QchoJqDI1S"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Een supermarkt waar je meer dan boodschappen kunt halen en waar het assortiment per dag verschilt: @CommunityShops. http://t.co/AeePkyFqrN"

@
"@FIBelgie @WvdZ Yes I Can still alive as well as 100% guest satisfaction #radissonblu "

Food Inspiration BE @FIBelgie
"@bijsiem Thanks! Nog inspiratie opgedaan voor jullie zaak? "

Food Inspiration BE @FIBelgie
"@WvdZ Thank you! Nog handige tips & tricks voor jouw bedrijf gespot? Of stond de gast al centraal? "

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Wie had gedacht dat vertraging een feestje kon zijn? Treinstation @MilanoCle biedt Slow Food in een fast place. http://t.co/O6jgL8ZR5d"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"How to wow? Het creƫren van wow-momenten is een belangrijk aspect van de guest journey. Lees er hier alles over! http://t.co/5sWQBKRn69"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Werelds eerste augurkenkroonluchter is een feit. @BompasandParr brengen het inmaakproces naar een hoger level. http://t.co/0gD0Th90rX"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"@KrisSierens @foodinspiration heeft eind januari #vision2014 in Hal26 van afgesloten met een ludiek actie. Excuses. #newballsplease "

Food Inspiration Spotify