http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

cover nieuw bewustzijn

Nieuw magazine:
Hoe bewust ben jij?

We zijn onszelf en elkaar als mens een beetje kwijtgeraakt de afgelopen jaren. Winstbejag en...

Proeven met je oren

Google opende eind 2014 het Conscious Café. Volledig ingericht om de gasten bewustere...

Tim Raue:
'We zijn gefocust op atmosfeer'

Eind vorig jaar vroegen we aan verschillende internationaal gelauwerde chefs naar hoe zij...

No money, no problem

De bedenkers van het concept Bennys + Marys hebben een grote liefde voor brunch. Een eigen...

Experience 3.0

Het wordt steeds moeilijker om aan de verwachtingen van de gasten te voldoen, omdat zij zelf...

Vooraf betalen in het restaurant?

Consumenten vinden het heel gewoon om producten en diensten vooraf af te betalen. Denk aan een...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TiMe Handmade @TiMeHandmade
"RT @foodinspiration: Een culi cinema, een bosbieb, een pop-up bakkerij... #foodunplugged wordt dit jaar nog toffer. http://t.co/zjchNBaARZ"

Reine Claude @Reine_Claude
"Reine Claude’s food news on thursday is out! Stories via @MikeSideridis1 @foodinspiration @Hermandenblijk http://t.co/C2JqoSNY3u"

Food Inspiration @foodinspiration
"A foodfestival needs foodtrucks! De beste, lekkerste en gaafste foodtrucks van @TheFoodLineup staan op #foodunplugged http://t.co/n386l4adgX"

burgers & metaphors @sherrydevera
"me as an intern: pasok ako maaga bukas kase masarap ata breakfast. #foodinspiration "

Michiel de Visser @DeVisserMichiel
"Een nacht vol food waste ... http://t.co/V1bcAdSUIb"

Food Inspiration @foodinspiration
"Weet jij waar je je op moet focussen om gasten aan te trekken? Check onze nieuwste editie. http://t.co/3PwKG2JtWl http://t.co/PXY2psd4nj"

Geert Jansen @JansenGeert
"Het nieuwe bewustzijn, ook in de #horeca bewustere keuzes door consumenten ! http://t.co/inu4zUUouY"

Jobkitchen.be @Jobkitchen
"RT @FIBelgie: Proeven gebeurt niet alleen met je mond; de totaalbeleving wordt bepaald door een batterij aan omgevingsfactoren. http://t.co"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Proeven gebeurt niet alleen met je mond; de totaalbeleving wordt bepaald door een batterij aan omgevingsfactoren. http://t.co/DfgrEEuseP"

Liemers Trots @LiemersTrots
"Liemers Trots Nieuws is out! Stories via @foodinspiration @dgarnhem @CulyNL http://t.co/5ugJadQD9P"

Food Inspiration Spotify