http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

bessen_trendreport

Trendreport 2015

Verdiep je in meer dan 300 interactieve pagina's vol nieuwe insights, facts & figures,...

Ceviche

Londen heeft alles. Van bakery en treats tot healthy lifestyle. Van fusion Peru & Japan to...

thejane2

Choose to be chosen #2

Foodbars creëren een ongedwongen sfeer. Gasten leggen sneller contact met andere klanten en...

Best jobs in food

Food Inspiration reist de hele wereld over op zoek naar de nieuwste concepten en foodtrends. Er...

FGrestaurant

Gokken met eten

In het Rotterdamse tweesterrenrestaurant FG van chef-kok François Geurds kunnen gasten...

nomadhotel1

Nomad Hotel

Voor een experience 3.0 in het Nomad hotel in Manhattan, vraag je naar de Drinking Cards. Deze...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Vivienne van Leuken @TwitViv
"RT @LindaRijnsburge: KLM gaat samenwerken met @Airbnb . Slim, omarm de nieuwe economie ipv je ertegen te verzetten. … http://t.co/A8d6odvreh"

Marieke Kodde @MariekeKodde
"RT @foodinspiration: Best gelezen deze week nr. 3: “Onco-proof food” http://t.co/JWYzuk0RX3 http://t.co/olfZEOmTSk"

Wij zijn Kantelaars! @kantelaars
"RT @LindaRijnsburge: KLM gaat samenwerken met @Airbnb . Slim, omarm de nieuwe economie ipv je ertegen te verzetten. … http://t.co/A8d6odvreh"

Babette Rijkhoff @BabetteRijkhoff
"RT @foodinspiration: Eten om opgewonden van te raken. @ronaldgiphart doet een boekje open over het perfecte menu d’amour. http://t.co/t6eE"

Food Inspiration USA @FIinternational
"What will we be eating in the future? Discover a special alternative: cultured meat. http://t.co/hvo5exPWcz http://t.co/PJCmugv24Z"

PeopleForward @_PeopleForward
"Adding this to my reading list...Stay up to date with the Food Inspiration Magazine: http://t.co/z692XQjqAB"

EigenwIJS! @robbieklus
"Food Inspiration - Food trends - Horeca trends en Inspiratie - Tussen kunst en vleesch http://t.co/BALFaED7Eg"

Lizan.Goebbels @LizanGoebbels
"RT @foodinspiration: Op zoek naar een eigen horecaplek? Grijp nu je kans en doe mee met de #hartenziel prijsvraag @DeMarienhof http://t.co/"

Danique Bauer @whatiwouldbuy
"Inspiring Table Setting ideas for Christmas! Check out ! #tablesetting #food #foodinspiration #christmas #interieur http://t.co/oyFfKqJWIO"

Miriam van Bree @MiriamvanBree
"de voedingstrends voor 2025: op 1: de speciaalboer: http://t.co/H2ftwgGfTq"

Food Inspiration Spotify