http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

24 november 2013       hotel duurzaamheid wegwerpservies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Big food

De geloofwaardigheid van gevestigde ketens en merken in food brokkelt af. Klein, persoonlijk en...

Based on a true story

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vinden de Food Inspiration Days plaats. Deze achtste editie...

Smaakversterker gezocht!

We zoeken per direct een talentvolle contentmaker/-marketeer (fulltime) voor Food Inspiration in...

Smaakversterker gezocht!

We zoeken per direct een talentvolle contentmaker/-marketeer (fulltime) voor Food Inspiration in...

Brouw je eigen gin

Wie wil dat nou niet? Je gasten een gin serveren die je net daarvoor zelf hebt staan brouwen....

Next stop: food!

In Brussel wordt voor de vijfde keer de Tram Experience georganiseerd. Een ruim twee uur durende...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mell Maffei @MellMaffei
"David Katz, M.D.: Can A Leaf Taste Sunlight? Why.... #instafood #meals #foodinspiration https://t.co/mZ9nXWusU9 https://t.co/UY0Djd6s1t"

klerigi @klerigi
"Top Digital #FinancialServices #Trends of 2016 https://t.co/jKT26439Du https://t.co/AnPOG83p1Y"

Gerard Sterkenburg @Sterkenburg67
"RT @foodinspiration: We volgen de Friese koe Hanna tot op de #fidays. Vandaag deel 1: wie is Boer Jaring Brunia en hoe boert hij? @TheFoodL… "

Gerard Sterkenburg @Sterkenburg67
"@foodinspiration @TheFoodLineup "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: We volgen de Friese koe Hanna tot op de #fidays. Vandaag deel 1: wie is Boer Jaring Brunia en hoe boert hij? @TheFoodL… "

Berry Coskey @CoskeyBerry
"The Ordinary Pan That Convinced Me to Write a Cookbook. #foodinspiration #fruits #snacks https://t.co/YFMA7swxDp https://t.co/XhOAB3aSkc"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Bim bom bam! #fidays https://t.co/YJXxtgUuJ3"

Food Inspiration @foodinspiration
"We volgen de Friese koe Hanna tot op de #fidays. Vandaag deel 1: wie is Boer Jaring Brunia en hoe boert hij?… https://t.co/pm9dEZ8EiU"

Rose Toa @ross_toa
"Eerie Entrées. #instafood #pumpkin #foodinspiration #foodrevolution https://t.co/I2jP5xBUdq https://t.co/K5fEyt3XVM"

Inge Meijs @ingemeijs
"@Nieuwenhuijzen @youdid Hij heeft geen koksopleiding dus helaas op dit moment niet passend bij ons (@Gastronomixs). Miss @foodinspiration? "