http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Duurzaam servies

Een duurzaam hotel zonder afwasmachines, maar met wegwerpservies... Dat vervolgens als compost gebruikt wordt.

Wegwerpservies klinkt niet sjiek, maar daar denken ze bij het Londense hotel Qbic anders over. Het servies dat hier wordt gebruikt, is gemaakt van suikerriet, bamboe en palmbladeren en is eigenlijk te mooi om weg te gooien. De Nederlandse ondernemer Paul Rinkens en het eveneens Nederlandse bedrijf SD Tradings brachten het bijzondere servies naar Londen, omdat het goed past bij de duurzame filosofie van het hotel.

Daktuin
Groot voordeel van het servies is dat het een goede voedingsbodem is voor groente en fruit. Vandaar dat het na composteren wordt uitgestrooid over het dak van het hotel, waar binnenkort een daktuin verrijst. Ook bespaart het hotel op water, energie en personeelskosten doordat er geen spoelkeuken is.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Update #bestjobinfood

Update #bestjobinfood

Dinsdag 20 Augustus Vandaag was fantastisch. Ik begon de dag vroeg met een broodje en een...

blog Femke van den Heuvel Vlam in de Pan vega vakantie zomer

Blog: Veggies overseas

'Vakantie. Wat kan ik ernaar verlangen! Tijd om helemaal te doen waar ik zin in heb: lekker...

Barcelona, cityguide, La Champagneria, cava

Barcelona met bubbels

Deze cava- en sandwichbar is een van de populairste bestemmingen voor food en drink lovers in...

koffie, cold drip, tradities, design

Koffiekunst

We gaan terug naar oude zetmethodes en daarmee is filterkoffie weer back in business. Cold drip,...

Still diet

Still diet

Wat doe je als je niet alleen gefascineerd maar ook geobsedeerd bent door voedsel en het...

Barcelona, cityguide, Cornelia & Co, deli

Cornelia & Co

Cornelia & Co is een prachtig voorbeeld van de blurring trend waarbij retail en restaurant...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

flexi-guide @flexiguide
"RT @FIBelgie: Blogger @VlamIndePan gaat op vakantie en neemt mee... een telefoon met @HappyCow en @flexiguide. http://t.co/XLr3herugB"

Femke van den heuvel @VlamIndePan
"“He de belgische food inspiration @FIBelgie: Blogger @VlamIndePan gaat op vakantie met @HappyCow en @flexiguide. http://t.co/Xw7uEfSlyb"

Michiel de Visser @DeVisserMichiel
"RT @foodinspiration: WAT?! We zoeken ondernemers in de wereld van eten, drinken en slapen om ons WATpand te versterken! http://t.co/u8XonIs"

BoxBites @BoxBites
"RT @foodinspiration: FRIS: Tussendoortjes die nogal raw op je dak vallen. We spraken met Thomas van @BoxBites #foodinspiration http://t.co/"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunchen bij @RobertaSudbrack en 15 gangen bij Lasai: @IdoEssed heeft het zwaar te verduren tijdens #bestjobinfood http… "

Ido Essed @IdoEssed
"RT @foodinspiration: Lunchen bij @RobertaSudbrack en 15 gangen bij Lasai: @IdoEssed heeft het zwaar te verduren tijdens #bestjobinfood http… "

10 Facilities @10Facilities
"RT @Michielstweets: Dit is de toekomst! Hospitality in de zorg! Check this Out in de USA: via @foodinspiration http://t.co/kw9ZxqvWdF"

JRM Food&Facilities @JRMadviseurs
"Loyale gasten, willen we die niet allemaal? Maar waarom eigenlijk? @foodinspiration http://t.co/GFw7uOzbBf"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Lunchen bij @RobertaSudbrack en 15 gangen bij Lasai: @IdoEssed heeft het zwaar te verduren tijdens #bestjobinfood http://t.co/sDgRNlwzht"

Smaak Ster @SmaakSter
"Update #bestjobinfood: Lunchen bij @RobertaSudbrack en 15 gangen bij Lasai: @IdoEssed heeft het zwaar te verdu... http://t.co/MPSYrQuKly"

Food Inspiration Spotify